Je Coach Mirella Werba

Manlief maakt de foto en hier ben ik met mijn 5 leermeesters (4 jongens en 1 meisje).
Manlief maakt de foto en hier ben ik met mijn 5 leermeesters (4 jongens en 1 meisje).

Mijn naam is Mirella Werba (1978).

Ik ben moeder van 5 kinderen:

Michael (2002), Salome (2004), Eliya (2011), Isajah (2014) en Marianna (2017).

En stiefmoeder van Louna (2005).

Samen met mijn man Yann wonen wij met onze drie kinderen in Zutphen.

Mijn oudste twee zonen wonen sinds hun 12de jaar bij hun vader in het westen van het land.

Ik heb 16 jaar in Frankrijk gewoond en ben sinds 2019  met mijn gezin weer terug in Nederland.


Wat is mijn achtergrond?

- SPH (1994-1997)

- Intensieve training Transformatieve Communicatie bij het "Satvatove instituut" in de U.S. (2008-2011)

- Carl Rogers Empathy buddys groep: 2005-2007

- Training "The work" van Byron Katie (2005)

- Mediation training  vanuit Verbindend communiceren bij "H. Macrander "(2020)

- Training Connecting with children bij "Connecting for life" (2021)

- Trainer communiceren vanuit verbinding voor pedagogisch medewerkers, sinds 2021

- Ouder & Kind coach sinds 2014

 

Persoonlijk in mijn eigen jeugd heb ik geworsteld met gevoelens van pijn en eenzaamheid, niet begrepen voelen en niet welkom voelen.

Later als moeder werden die thema's aangeraakt.

Als mijn kind niet deed wat ik vroeg of gefrustreerd raakte om een "nee" of een emotionele uitbarsting had, werd ik vaak getriggerd of wist ik gewoon niet goed hoe ik moest reageren met een gevoel van tekortkomen en schuldig voelen als gevolg.

Het komt vandaag de dag nog steeds wel voor dat ik niet reageer zoals ik graag zou willen, of dat ik moet zoeken naar een juist antwoord op het gedrag van mijn kind. Maar ik weet waar ik moet zoeken: ik weet waar ik op terug kan vallen en hoe ik kan navigeren naar een antwoord. Het is mijn verlangen om andere ouders de weg die voor mij soms lang is geweest, te besparen en hen te helpen de kracht van de natuurlijke ouder die volgens mij in iedere ouder zit, (her)te ontdekken.

 

Een andere grote les voor mij, was het accepteren van mijn grenzen. Ik heb met vallen en opstaan moeten leren om goed naar mezelf te luisteren en op tijd grenzen aan te geven en tijd te nemen om me op te laden en uit te rusten. Juist ook door het maken van "fouten" heb ik ontdekt dat er een manier is om voor mezelf te zorgen die niet in strijd is, maar in evenwicht is met de behoeften van mijn kinderen en mijn partner. Door de ondersteuning die ik bied, hoop ik ouders te helpen een evenwicht te creëren in zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander.

 

Ook in mijn relatie met mijn man en co-ouder van mijn eerste twee kinderen heb ik enorm geworsteld en zo ontzettend veel geleerd.

Natuurlijk loopt ook dat niet altijd op rolletjes, ook na al die lessen.

Maar ook hier heb ik een basis ontwikkeld in mezelf waardoor ik weet waar ik mijn innerlijke vrede weer kan vinden en wat ik kan doen om weer in verbinding te komen met de ander.

Ik hoop ook andere ouders te leren hoe je verbindend kunt communiceren door (meer) in verbinding te zijn met jezelf én met de ander.

 

Het is mijn passie en ik ervaar het als mijn missie om families te ondersteunen in het samenleven in harmonie met elkaar.

Met name gaat het er voor mij om, dat kinderen  opgroeien in een sfeer van vertrouwen en verbinding.

Want ik geloof dat de wereld er een stuk vrediger en gezonder en liefdevoller uit zou zien als ieder kind opgroeit met een gevoel van welkom zijn, geaccepteerd zoals je bent en een gevoel ertoe te doen.

Kinderen die opgegroeid zijn in een sfeer van respect, betrokkenheid en warmte groeien hoogstwaarschijnlijk op tot zelfbewuste, betrokken volwassenen die op hun beurt respectvol omgaan met mensen om hem heen en alles wat leeft op deze aarde.

Zo kunnen we direct een grote invloed hebben op de toekomst, door te werken aan ons ouderschap en de manier waarop we met onze kinderen omgaan. Het fijne is dat ook ouders, de volwassenen van nu dus, daar meer zelfvertrouwen, meer voldoening en meer plezier door krijgen.

 

Ik hoop je ooit ergens te ontmoeten op het pad van het ouderschap!

Harte-lijke Groet, Mirella Werba

 

Voor meer harmonie, meer verbinding en plezier in het ouderschap

en een diepe band voor het leven met onze kinderen.